Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Luchthaven Reina Beatrix is zaterdagavond om 21.00 uur noodgedwongen gesloten. Er waren geen luchtverkeersleiders om de aankomende en vertrekkende vliegtuigen te begeleiden.

De mensen die dienst hadden in de toren, hadden zich ziek gemeld. Gisteren werd een kort geding aangespannen om herhaling te voorkomen.
Op de luchthaven was zaterdag alles in het werk gesteld om voor 21.00 uur alle vliegtuigen te laten aankomen en vertrekken. Dat lukte bijna. Alleen een vlucht van Insel Air Aruba moest worden gecanceld. Het conflict gaat over de arbeidsvoorwaarden van de luchtverkeersleiders. Momenteel wordt onderhandeld over een nieuwe cao. De medewerkers willen meer geld dan de overheid beschikbaar wil stellen. Naar verluidt zou een verhoging van 70 procent zijn geëist. De onderhandelingen worden gevoerd door vakbond STA, die de leden niet officieel heeft opgeroepen te gaan staken. De vraag is wel of het op toeval berust dat juist de shopstewards zich zaterdag met hoge bloeddruk ziek meldden.
De voorzitter van de Kamer van Koophandel, Daphne Lejuez, vreest dat dit type acties aan het toerisme grote schade kan toebrengen. ,,Natuurlijk hebben mensen het recht om op te komen voor hun belangen, maar het is wel heel disproportioneel als een paar mensen die een conflict hebben met hun werkgever, door hun actie de economie van Aruba in gevaar brengen. Het toerisme is tenslotte de grootste economische pijler van ons eiland, waarvan veruit de meeste mensen afhankelijk zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.