Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Komend weekend wordt voor de eerste keer het Aruba Summer Music Festival georganiseerd. ,,Dit is net wat we nodig hadden om nog meer bezoekers aan te trekken in een rustige periode”, aldus minister Otmar Oduber van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur. De hotels en andere accommodaties hebben weer een druk weekend voor de boeg. Uit informatie van de verschillende luchtvaartmaatschappijen blijkt dat toeristen nu al naar Aruba vliegen, omdat de vluchten dichter bij het weekend al vol zitten.Het palet aan festivals en andere evenementen is dit jaar aangevuld met een extra muziekfestival. Aruba Tourism Authority ondersteunt initiatieven die erop gericht zijn om toeristen aan te trekken in het voormalige laagseizoen. ,,We hebben al jaren geen echt laagseizoen meer, want er zijn altijd toeristen. Festivals en andere grote activiteiten zorgen ervoor dat de hotels ook in de rustige tijd vol zitten”, aldus de minister. Op de agenda staan al initiatieven van hoge kwaliteit als Aruba Jazz and Latin, Aruba Film Festival, Aruba Fashion Week, Soul Beach Festival en Caribbean Sea Jazz Festival.
De muziekfestivals zijn vooral populair onder bezoekers uit Latijns-Amerikaanse landen. Tickets voor het komende evenement zijn al verkocht in Chili, Peru, Argentinië, Brazilië, Venezuela, Colombia, Panama, Engeland, Nederland, Curaçao, Suriname en Sint Maarten. Morgen en zaterdag zijn lokale muzikanten te horen, als N-Fuzion, Tsunami, Le Groove, Robert y su Solo Banda Show en D’Licious. Maar ook internationale grote namen als Carlos Vives, Jerry Rivera, Nicky Jam en Pittbull.
Gisteren arriveerde een grote groep technici op het eiland, samen met vertegenwoordigers van de internationale pers. In het Aruba Entertainment Center is al een groot podium gebouwd. Het publiek kan de artiesten van dichtbij bekijken via drie grote schermen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.