Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Departamento di Transporte Publico (DTP) heeft de controles op het clandestien vervoeren van toeristen geïntensiveerd. Sinds twee weken wordt streng gecontroleerd op luchthaven Reina Beatrix of alle vervoerders wel over een vergunning beschikken en of de voertuigen wel aan alle veiligheidseisen voldoen.
Met de groei van het toerisme neemt het aantal particuliere verhuurders van verblijfsaccommodaties toe. Vaak bieden die aan om hun gasten op te halen van de luchthaven en bouwen de kosten daarvan in, in de prijs van een package. Daarmee overtreden ze de wet, die stelt dat voor het vervoer van passagiers een vergunning nodig is. Dat levert oneerlijke concurrentie op voor de legale taxichauffeurs, die kosten hebben gemaakt voor hun vergunning en de aanpassingen aan hun wagens.
De controles op de luchthaven leverden een continue stroom op van illegale vervoerders. Die mochten hun ‘vrachtje’ niet laten instappen en kregen een boete.
Na enkele dagen was bekend dat er controles waren en werden de gasten gewaarschuwd om naar de hoofdweg te lopen en daar op hun vervoer te wachten. De politie ging echter doodleuk mee en slingerde de illegale chauffeurs alsnog op de bon.
De controles vonden plaats in de vorm van steekproeven, die iedere keer ongeveer zes illegale taxi’s opleverden. DTP benadrukt dat de vergunningen niet als doel hebben om de overheidsfinanciën te spekken, maar om toeristen te beschermen tegen meerijden in een auto, zonder dat die voldoet aan alle technische vereisten en verzekeringen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.