Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - ,,Het IMF concludeert dat het met het toerisme op Aruba heel erg goed gaat en de basis vormt voor de economische groei. Het advies is dan ook om zo door te gaan en dat is precies wat we zelf ook al bedacht hadden.”

Aan het woord is minister van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur Otmar Oduber. De bewindsman ziet in de recente bevindingen van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) een compliment voor het beleid van de Aruba Tourism Authority. ,,We hebben in het document kunnen lezen dat het toerisme een buitengewoon waardevolle bijdrage levert aan de economie van Aruba. Dat komt niet alleen doordat we meer toeristen binnenkrijgen, maar ook door de inspanningen om het kwaliteitstoerisme te ontwikkelen. In 2014 hebben we 9,5 procent meer toeristen ontvangen dan het jaar daarvoor. De Centrale Bank heeft becijferd dat de toerismebestedingen over de eerste drie kwartalen maar liefst 7,5 procent hoger waren dan in 2013. De opbrengst per kamer is flink gestegen en ook de kamerprijzen lagen hoger dan in het verleden”, zo somt de bewindsman op.

Hij is blij dat het IMF het belang onderstreept van groei van het toerisme en daarmee het gevoerde beleid goedkeurt. ,,Het is één ding dat alle mensen die op Aruba in het toerisme werken, tevreden zijn over hun prestaties, maar het is nog veel beter als een gerenommeerde onpartijdige financiële instelling van wereldniveau, als het IMF, het daar mee eens is. Onze conclusies zijn eensluidend: we gaan door op de ingeslagen weg.”