Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Een kleine 1.500 deelnemers hebben zaterdag meegejumpt in de grote carnavalsparade in San Nicolas. Zondag waren dezelfde tien groepen vertegenwoordigd met iets meer carnavalsvierders.

De groep Champagne had de eer de parade te mogen openen, want de officiële Reina Grandi van Carnaval 61 was afkomstig uit hun gelederen. Ze hadden niet veel moeite om de juiste sfeer te pakken te krijgen, dankzij de energieke inzet van de populaire band Tsunami. Daarna volgden Majestic (D’Licious), 4 Loko (‘N Fusion), Los Laga Bay (Robert & Solo Banda Show), OPC (Oreo), Empire Carnival Group (Upgrade Music & Buleria), Royal Carnival Group (NBO), Pleasers and Teasers (Le Groove), Mariniers Kazerne en de Last Lap die van muziek werd voorzien door BMW.

Niet alleen de parade was rustiger, ook het publiek gedroeg zich beter dan in voorgaande jaren. De politie was met 200 agenten per parade aanwezig voor de orde en veiligheid. In San Nicolas kregen enkele groepen jongeren het met elkaar aan de stok en kwam de politie tussenbeide. In totaal werden zaterdagmiddag twintig aanhoudingen verricht. De meeste incidenten deden zich voor tijdens een langdurig oponthoud. Een van de steeldrumspelers was onwel geworden. Het duurde geruime tijd voordat zij was bijgebracht en in een auto gezet.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).