Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - Het Tweede Kamerlid Roelof van Laar (PvdA) vindt het maar niks dat de Arubaanse regering de besparing op energiekosten van scholen wil benutten voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Eerder dit jaar kondigde minister-president Mike Eman onderzoek aan naar de haalbaarheid om alle scholen op Aruba te voorzien van zonnepanelen waardoor de energierekening - het onderwijs wordt grotendeels door de overheid gefinancierd - fors lager uitvalt dan nu het geval is.
Het voordeel wil Eman ten dele benutten om scholen die daar nog niet over beschikken van airconditioning te voorzien zodat de lesomstandigheden verbeteren, in de wetenschap dat te hoge temperaturen in klaslokalen het concentratievermogen van de scholieren en daarmee hun leerprestaties negatief beïnvloeden. De premier vindt het project een voorbeeld van ‘slim investeren’: de kwaliteit van het onderwijs op een duurzame manier verbeteren zonder het de overheid geld kost.
Een bericht hierover in het magazine Aruba Dushi Tera dat ook in Politiek Den Haag wordt gelezen, heeft PvdA’er Van Laar een opmerkelijk zure reactie ontlokt. Via Twitter meldde hij: ,,Premier Eman van Aruba legt in 'Aruba Dushi Tera' uit dat hij bezuinigt door te investeren, bijvoorbeeld door zonnepanelen op scholen. Eman geeft in die column de ‘besparingswinst’ ook weer uit, aan airco voor de scholen. Zo komt de begroting inderdaad nooit op orde.”
Van Laar kreeg - eveneens via Twitter - lik op stuk van Wassila Hachchi (D66): ,,Weer bevestiging dat 't niets uitmaakt: VVD en PvdA slaan zelfde negatieve toon aan als het om Koninkrijksrelaties gaat. Jammer.” Dat was kennelijk tegen het zere been van haar PvdA-collega want die reageerde met nog meer chagrijn: ,,Als je dat verschil echt niet ziet, zegt dat meer over jou dan over PvdA en VVD.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.