Al het nieuws

De Lighting Parade in Oranjestad, zaterdagavond, was bescheiden van omvang en daardoor was het op straat relatief rustig. Er waren zestien aanhoudingen.

In bijna alle gevallen hadden de misdragingen te maken met overmatig gebruik van alcohol. Er waren vechtpartijtjes, dronken chauffeurs en gevallen van openbare dronkenschap, die door de politie werden bestraft met arrestatie. Op het politiebureau volgde een forse boete, die ter plaatse kon worden voldaan.
Voordat de parade van start ging moest de politie al in actie komen. Een beschonken chauffeur had een aanrijding veroorzaakt en was daarna doorgereden. In Camacuri werd de wagen klemgereden en kon de chauffeur worden ingerekend. .
Om dronken rijden te ontmoedigen, was de politie na de parade erg actief op de wegen rond Oranjestad. Op de hoofdweg ter hoogte van WEB, werd een wagen aangehouden, waarvan de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Het bleek te gaan om een werknemer van Cuerpo Especial Arubano, die zoveel ophad dat hij vermoedelijk zijn rijbewijs kwijt is.
Rond 3.00 uur werd een echtpaar aangehouden in de buurt van de Mariaschool. Daar was een ongeluk gebeurd en de politie was bezig het verkeer te regelen. De dronkenschap van de chauffeur was zo opvallend, dat de wagen direct aan de kant werd gezet. De man werd aangehouden, waartegen zijn vrouw zo agressief protesteerde, dat ook zij mee mocht in de boevenwagen. Het ongeluk waar zij op gestuit waren was een aanrijding tussen een personenauto en een motor. De vrouw die de auto bestuurde verklaarde dat ze niet had gedronken, maar kon niet meer op haar benen staan. Volgens haar had een auto of een motor haar geschampt. De auto was inderdaad zwaar beschadigd aan de zijkant. Ongeveer vijftig meter verderop werd een gewonde motorrijder aangetroffen. Hij bleek een gebroken been te hebben. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en de dronken chauffeuse met de boevenwagen naar het politiebureau.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.