Al het nieuws

Oranjestad - De Gele Koorts en Muskietbestrijding (GKMB) is begonnen met het spuiten van gif op strategische plaatsen op Aruba. Overal waar bij de reguliere controles muggen worden aangetroffen, wordt de wijde omgeving onder handen genomen.

In de ochtenduren wordt huis-aan-huis gecontroleerd op stilstaand water. Worden muggenlarven aangetroffen, dan worden die gedood. Voor de zekerheid worden de straten rond het bewuste huis nog diezelfde middag met pesticiden behandeld. Voor dat werk heeft de GKMB drie spuitwagens vrijgemaakt.
De maatregelen zijn bedoeld om de verspreiding van dengue en chikungunya tegen te gaan. Vorig jaar werden een kleine duizend verdachte gevallen van chikungunya aangemeld door huisartsen. Daarvan werd ongeveer de helft door het laboratorium bevestigd. Dit jaar staat de teller al op 310 aanmeldingen, waarvan twintig procent inderdaad positief is gebleken.
Het aantal verdachte gevallen van dengue ligt hoger, maar het aantal mensen dat die ziekte inderdaad blijkt te hebben ligt veel lager. Vorig jaar werden 1.575 patiënten aangemeld. Slechts negen procent daarvan was inderdaad positief. De meeste gevallen van dengue werden geconstateerd in Noord. Om die reden wordt daar extra gecontroleerd. Tot nu toe zijn ongeveer 300 potentiele denguegevallen gemeld in 2015. Achttien mensen bleken de ziekte ook echt te hebben.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).