Al het nieuws

Van onze redactie

Londen - Jean-Julien Rojer heeft zaterdag het mannendubbeltoernooi van Wimbledon op zijn naam geschreven. De Nederlandse tennisser, geboren in Curaçao, was samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau te sterk voor Jamie Murray en John Peers: 7-6 (5) 6-4 6-4.

Met zijn zege op de Schot en Australiër trad Rojer in de voetsporen van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, de Nederlanders die het wereldberoemde grastoernooi in 1998 op hun naam schreven. De Antilliaan boekte zijn mooiste zege van zijn loopbaan. Vorig jaar schreef hij met de Duitse Anna-Lena Grönefeld het gemengddubbeltoernooi van Roland Garros op zijn naam.

Rojer en Tecau, die 472.000 euro mochten verdelen, serveerden ijzersterk en braken zowel in de tweede als derde set eenmaal de service van hun tegenstanders. Uiteindelijk mocht de serverende Rojer de finale beslissen. De in Willemstad geboren tennisser tekende ook voor het mooiste punt van de wedstrijd. Na een prachtige rally smashte hij het laatste punt van de eerste set binnen.

Rojer geldt al jaren als dubbelspecialist. Waar veel van zijn vriendjes kozen voor een honkbalknuppel nam hij op jonge leeftijd in Curaçao een tennisracket in de hand. Met de Roemeen Tecau vormt hij een ijzersterk duo, al waren ze op Wimbledon slechts als vierde geplaatst. Jamie Murray, broer van de Schotse wereldtopper Andy, en de Australiër Peers haalden de finale als nummer dertien van de plaatsingslijst. Ze kwamen net iets tekort tegen Rojer en Tecau, die de meeste belangrijke punten in hun voordeel beslisten.

Rojer en Tecau spelen vanaf 2014 samen. Daarvoor verloor de Roemeen maar liefst drie keer een finale op Wimbledon. ,,Ik ben blij dat hij nu kon juichen'', zei Rojer. ,,Het is heel bijzonder om hier een finale te spelen. Maar de druk moet enorm zijn als je er al drie hebt verloren. Deze speciale overwinning gaan we samen vieren. Vanaf morgen gaan we tijd aan onze familie besteden.''


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.