Met vreugde wil ik graag mijn recente stage-ervaring van zes maanden op Curaçao met jullie delen. Na een onvergetelijke tijd vol uitdagingen en groei, ben ik zojuist teruggekeerd naar Nederland. Als politiek medewerker voor Gwendell Mercelina, Jr. bij het parlement van Curaçao heb ik een onvergetelijke stage-ervaring van zes maanden gehad, waarbij ik diep inzicht heb gekregen in de politieke en maatschappelijke dynamiek van het eiland. Het was een bijzondere periode waarin ik mijn passie voor politiek, Koninkrijksrelaties en maatschappelijke vraagstukken kon toepassen en mijn horizon kon verbreden.stage
Gedurende mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar het Landspakket van Curaçao, wat mij een diepgaand inzicht heeft gegeven in de politieke en maatschappelijke dynamiek van het eiland. Als jonge bestuurskundestudent aan De Haagse Hogeschool/The Hague University of Applied Sciences heb ik altijd al een passie gehad voor politiek en het werken aan maatschappelijke vraagstukken. Deze stage bood mij de unieke gelegenheid om mijn kennis in de praktijk toe te passen en tegelijkertijd bij te dragen aan Curaçao.
Het was een zeldzaam privilege voor iemand uit Europees Nederland om betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van een kleinere democratie zoals die van Curaçao. Hier sta je dichter bij de mensen en maatschappelijke problemen worden sneller zichtbaar vanwege de schaal van het eiland. De lokale context heeft mij geleerd om op een andere manier naar beleidsvraagstukken te kijken en oplossingen te zoeken die aansluiten bij de behoeften van de samenleving.
Terugkijkend op mijn stage kan ik met volle overtuiging zeggen dat dit een onvergetelijke ervaring is geweest. Curaçao zal voor mij altijd blijven voelen als thuiskomen. Ik hoop mijn ervaringen te kunnen gebruiken om bruggen te bouwen binnen het Koninkrijk, nu ik weer terug ben in Nederland. Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking en ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog veel kunnen bereiken door gezamenlijk op te trekken.
Ik wil graag alle Nederlandse ambtenaren en toekomstige ambtenaren aanmoedigen om de waardevolle ervaring op te doen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het is een unieke kans om te leren, te groeien en een breder perspectief te krijgen op het bestuurlijke proces. Het Caribisch deel van het Koninkrijk biedt een schat aan mogelijkheden.
Met een dankbaar hart en vol goede moed kijk ik uit naar wat de toekomst brengt. Ik neem afscheid van Curaçao met onvergetelijke herinneringen en de overtuiging dat we samen kunnen bouwen aan een sterker en hechter Koninkrijk. Tot slot wil ik graag mijn oprechte dank uitspreken aan Gwendell Mercelina, Jr. en Marcel Daniëls voor hun waardevolle begeleiding gedurende deze periode.
Julian Brouwers (student Bestuurskunde/Koninkrijksrelaties),
Curaçao/Den Haag


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.