Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De organisatie Path (preventie van misbruik en mensenhandel) van het ministerie van Justitie werkt aan een betere aanpak van misdaad en bescherming van slachtoffers van mensenhandel door de samenwerking te versterken met lokale, regionale en internationale partners. ,,Er zijn verschillende nieuwe initiatieven in ontwikkeling, en binnenkort zullen nieuwe maatregelen en protocollen worden geïmplementeerd, gericht op de ondersteuning van slachtoffers van mensenhandel en het monitoren van zee- en luchtgrenzen”, zo is gisteren aangekondigd op de Europese Dag tegen Mensenhandel.

F04 Path,,Path is zich bewust van de uitdagingen die deze problematiek met zich meebrengt en erkent de noodzaak om met urgentie te werken aan preventie, bescherming en het vervolgen van deze misdaad”, aldus Justitie.

Volgens de nationale coördinator van Path is de organisatie nu vooral bezig op het gebied van preventie door bewustwording en educatie. Daarnaast worden slachtoffers ondersteund. Het uiteindelijk doel is om ‘mensenhandel uit ons land te elimineren’.

Want: ,,Mensenhandel is een ernstige schending van de mensenrechten en hoort niet thuis in onze samenleving. Het ministerie van Justitie werkt continu aan het versterken van onze initiatieven via Path, met een speciale focus op aanpak, bestuurlijke maatregelen, bewustwording en de bescherming van slachtoffers.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.