Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De plannen van het resort Westgate Village in de heuvels van Westpunt, achter het bekende restaurant Jaanchies, krijgen steeds meer vorm.

resortnMomenteel is de entree, enkele tientallen meters links van het restaurant, in aanbouw en projectontwikkelaar Alexander da Costa Gomez laat in een gesprek met het Antilliaans Dagblad weten dat hij woensdag 31 meetbrieven heeft ontvangen van het Kadaster.
Vorig jaar augustus maakte deze krant bekend dat het betreffende perceel zou worden verdeeld in 120 kavels waarop verschillende vakantiehuizen gebouwd gaan worden. Ook was er toen sprake van de komst van een hotel of appartementencomplex met enkele tientallen kamers.
Inmiddels heeft Da Costa Gomez het hotelplan laten varen. Nu hij beter voor ogen heeft wie de doelgroep is, is het vooral de bedoeling dat het een rustig geheel wordt, met veel natuur. ,,Het wordt geen ‘Miami-style’ en we willen ook geen Jan Thiel of Jan Sofat op Bándabou”, aldus Da Costa Gomez. De ontwikkelaar spreekt van een rustige exclusieve villabuurt, wat Westgate Village moet gaan worden, met een mooi uitzicht over de zuidkust en over het Christoffelpark.
Over de doelgroep die tot op heden interesse heeft getoond, vertelt hij dat het vooral gaat om Europeanen en Canadezen, boven de leeftijd van 60 jaar, die rust en natuur zoeken. Volgens de ontwikkelaar komt er mogelijk wel een zwembad, maar op recreatief gebied niet veel meer dan dat.
De ‘beroemde attractie’, waarover hij een jaar geleden nog sprak, en die volgens hem uniek zou zijn in het Caribisch gebied, gaat dan ook niet door. ,,Er komen dus geen ziplines, of een waterpark”, aldus Da Costa Gomez.
Binnenkort start de marketing van het project, en wordt er onder meer een website gelanceerd, wordt er een billboard geplaatst en zijn er ook brochures beschikbaar.
Toen vorig jaar het nieuws over de plannen in de heuvels bij Westpunt bekend werd, deed dit onder de bevolking veel stof opwaaien. Niet alleen omdat tegenstanders van het project wijzen op de vernietiging van natuur, maar ook omdat delen van de heuvels toen al waren ontdaan van begroeiing.
Minister Charles Cooper (MFK), van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) legde toen desgevraagd aan deze krant uit: ,,Voor het bouwrijp maken van een terrein hoef je geen vergunning te hebben. Zolang je er niks op bouwt.”
Daarnaast wees hij erop dat het ontwikkelingsgebied eigendomsgrond is, en dat het in het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP) is aangewezen als stedelijk woongebied. Door deze status gelden er andere - veel soepelere - regels dan in bijvoorbeeld een conserveringsgebied.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.