Bezoekersgrens van 500.000 werd vorig jaar ‘pas’ in november overschreden

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de afgelopen maand september is de grens van een half miljoen verblijfsbezoekers op Curaçao overtroffen. In 2023 werd dit aantal twee maanden later - in november - gehaald. Dit meldt de Curaçao Tourist Board (CTB) in een persbericht naar aanleiding van haar 35-jarig bestaan op 1 oktober.

F09 CTBHet CTB verwacht dat 2024 opnieuw een recordjaar wordt en wijst op een van de belangrijkste doelstellingen om het jaar af te sluiten met 670.000 verblijfsbezoekers. Met onder meer de drukke decembermaand nog op komst, lijkt het toeristenbureau goed op koers te liggen om deze doelstelling ook te behalen. Als dit gebeurt, of als deze doelstelling overtroffen wordt, gaat het om een stijging van tenminste 15 procent ten opzichte van de 582.409 verblijfsbezoekers die Curaçao in 2023 mocht verwelkomen.

,,Onze top vijf bronmarkten, Nederland, de Verenigde Staten, Colombia, Brazilië en Canada, blijven het uitzonderlijk goed doen. Deze opmerkelijke groei benadrukt de aantrekkingskracht van ons eiland en de toewijding van iedereen in onze toeristische sector”, zo schrijft het CTB.

Terugkijkend op de afgelopen 35 jaar, zegt het CTB dat zij zich niet alleen inspannen om ‘de levendige cultuur, de adembenemende landschappen, de uitnodigende stranden en de warme gastvrijheid van het eiland’ te benadrukken, maar ook voor ‘duurzame groei en langetermijnvoordelen voor de gemeenschap’.

,,In de loop der jaren hebben we verschillende projecten uitgevoerd die gericht waren op het implementeren van marketing-, promotie- en bewustwordingscampagnes en op het ondersteunen en initiëren van inspanningen om de toeristische ervaring te verbeteren”, aldus het CTB.

Het toeristenbureau zegt trots te zijn op haar en ernaar uit te kijken om nog meer te bereiken in samenwerking met partners in de publieke en private sector, internationale bondgenoten en de lokale gemeenschap.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.