Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De fusie van het Triniteit College en Kolegio Pierre Lauffer is onlangs officieel bekrachtigd. Laatst werd het nieuwe naambord van het Triniteit Pierre Lauffer College (TPLC) feestelijk onthuld.

fusieDeze fusie, die in maart werd aangekondigd, is met ingang van het nieuwe schooljaar 2024-2025 een feit.
De onthulling van het nieuwe naambord werd gevierd met een presentatie van de talenten van de leerlingen. Een speciaal geschreven rap, uitgevoerd door enkele leerlingen van klas 1, werd gepresenteerd als ode aan de zorg en aandacht die zij dagelijks ontvangen van hun leerkrachten. Deze creatieve uiting weerspiegelde de nauwe band tussen de leerlingen en hun docenten en was een van de hoogtepunten van de ceremonie. De diverse bijdragen toonden de veelzijdigheid en creativiteit van de leerlingen, die trots waren om deel te nemen aan deze historische dag voor hun school.
Tijdens haar toespraak sprak schooldirecteur Nivilac haar trots uit over het succesvol voltooien van de fusie binnen de gestelde tijd. Zij prees de samenwerking tussen alle betrokken partijen - van het schoolbestuur en de docenten tot het ministerie van OWCS, de onderwijsinspectie, de oudercommissie en de leerlingenraad. ,,Dankzij ieders inzet hebben we deze fusie mogelijk gemaakt”, aldus het schoolhoofd. Ze stond ook stil bij de stevige basis die door de vorige schooldirecteuren van beide scholen, mevrouw Rijke van Kolegio Pierre Lauffer en mevrouw Mardenborough van Triniteit College, is gelegd, een fundament waarop zij nu verder kan bouwen om van het TPLC een succes te maken.
Het nieuwe motto van TPLC, ‘Verbonden in leren, gedreven door passie’, zal de leidraad zijn voor de weg die voor het schoolteam ligt.
Rayla Paula-Pierre, algemeen directeur van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS), sprak beeldend over de fusie. Ze vergeleek de samensmelting van de twee scholen met een huwelijk: ,,Het is als wanneer een meisje en een jongen uit verschillende huizen besluiten samen een nieuw thuis op te bouwen. Ze moeten hun achtergronden samenbrengen tot een plek waar beiden zich thuis voelen.” Ze benadrukte dat na anderhalf jaar voorbereiding, de ‘huwelijksdag’ eindelijk was aangebroken en iedereen met vreugde getuige was van deze belangrijke gebeurtenis.
Wladimir Kleinmoedig, sectordirecteur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), vertegenwoordigde tijdens de ceremonie de minister en sprak over de fusie als een krachtig voorbeeld van samenwerking. Hij eerde de naam van Pierre Lauffer, een icoon van taal en cultuur, en benadrukte zijn overtuiging dat onderwijs het potentieel van elke leerling kan ontplooien door zorgvuldige begeleiding. ,,De naam van Pierre Lauffer staat voor zorg en aandacht voor de leerling, waarden die ook in het TPLC centraal zullen blijven staan”, aldus Kleinmoedig.
Hij verwees ook naar de symboliek van de drie-eenheid in de naam van het Triniteit College, wat volgens hem de kracht van eenheid en samenwerking weerspiegelt. ,,Net zoals de drie-eenheid verschillende elementen verenigt tot een geheel, zo brengt deze fusie verschillende onderwijstypen, visies en ideeën samen om de toekomst van onze leerlingen te verbeteren”, concludeerde hij.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.