Groundbreaking Lagun en Jeremi

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De stranden van Lagun en Jeremi worden opgeknapt. Zondag heeft minister van Algemene Zaken, tevens belast met Landbouw, Milieu en Natuur, Gilmar Pisas (MFK), symbolisch de eerste steen gelegd voor deze projecten.

lagunDit moment markeerde bovendien het startschot van een grootschalig project om de publieke stranden aangenamer te maken voor bezoekers.
Met de facelift van deze twee stranden is 1,7 miljoen gulden gemoeid, zegt Pisas desgevraagd. De werkzaamheden zullen zo’n drie maanden duren. De bewindsman onthulde zondag ook op beide stranden de informatieborden van het project. Deze geven een beeld van hoe de twee stranden straks eruit komen te zien. Zo komt er op Jeremi een kinderzwembad. De ontwerpen lijken deels op de betonnen strandtent die op Caracasbaai zal verrijzen.
Pisas benadrukte dat Lagun en Jeremi openbare stranden zijn en dat ook zullen blijven.
De stranden krijgen een moderne uitstraling, maar behouden de kenmerken die we gewend zijn van deze stranden. Er zullen moderne douches komen, kiosken en er worden parkeerplaatsen aangelegd. Dit alles zal ook de veiligheid op de stranden vergroten, aldus het ministerie van Milieu en Natuur dat verantwoordelijk is voor het strandbeheer.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door het architectenbureau Boon Services bv. Zondag werd het bouwcontract getekend door de secretaris-generaal van het ministerie van GMN, Sharlon Melfor en de vertegenwoordiger van Boon bv.
Pisas hoopt dat na de oplevering deze twee stranden net zo hoog zullen scoren als Grote en Kleine Knip in de jaarlijkse top 10-lijsten van mooiste stranden in het Caribisch gebied.
Bij het ontwerp hield Boon Services rekening met de wensen van de vissers van Lagun, zodat zij niet worden belemmerd in hun werk. Jeremi wordt luxueuzer omdat er rekening is gehouden met het naastgelegen resort.
Hierna zal het ministerie ook werkzaamheden uitvoeren bij Playa Piskadó, de trap bij Playa Forti verbeteren en douchefaciliteiten plaatsen bij Grote en Kleine Knip. Daarnaast is het ontwerp voor het strand van Sta. Cruz in de maak.
Pisas stond zondag ook even stil bij de plannen voor de modernisering van Caracasbaai. Zoals deze krant al meldde wist deze regering eerst niet dat het terrein in erfpacht was gegeven aan Refineria di Kòrsou (RdK). Inmiddels is dat juridisch gladgetrokken en kan het ministerie aan de volgende fase beginnen, namelijk het bodemonderzoek dat vereist is voor de verstrekking van de bouwvergunning.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.