Intrekking inkortingswet toch per 2024

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De overheidsbonden en regering hebben een compromis, dat aanstaande donderdag nog in het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA) dient te worden geratificeerd. Hierbij blijft 24 januari 2024 de intrekkingsdatum van de Landsverordening inkorting arbeidsvoorwaarden, en wordt een correctie-traject via de Staten bewandeld.

F01 S HatoHet Antilliaans Dagblad heeft van ingewijden vernomen dat de overheidsbonden en regering via een ontwerpwet de Landsverordening inkorting arbeidsvoorwaarden, beter bekend als inkortingswet, gaan corrigeren en aanvullen. Hierover is vergaderd bij de hervatting van de gesprekken in het CGOA afgelopen donderdag.

De bedoeling is om via een wettelijk traject artikel 9 van de inkortingswet te laten annuleren vóór 1 januari 2024. Deze annulering dient in de Staten te geschieden vóór de jaarwisseling.

Via de toe te passen correcties en aanvullingen kunnen de salarissen van ambtenaren, welgestelden en onderwijswerknemers alsnog met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 worden geïndexeerd. Ze komen dan ook in aanmerking voor de uitbetaling van hun loontrede en 3 procent lumpsum over 2024. Deze worden allemaal pas per 1 januari 2025 uitbetaald.

De regering wordt in het CGOA vertegenwoordigd door de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD). De vertegenwoordigers van Abvo (ambtenaren algemeen), NAPB (politie), STrAF (douane), SAP (politie en justitiële keten) en Sitek (onderwijs) vormen zijn gesprekpartners. Ze zijn verenigd in de Centrale Commissie van Vakbonden (CCvV) in de overlegorgaan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.