Werkbezoek Staten woningbouwproject Santo Domingo

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fundashon Kas Popular (FKP) heeft de Commissie voor Verkeer, Transport en Stedelijke Planning in de Staten uitgenodigd voor een werkbezoek aan het grootschalige stadsontwikkelingsproject Ciudad Juan Bosch in Santo Domingo Este, Dominicaanse Republiek.

FKPDe heenreis is gepland op 27 oktober en de terugreis op 3 november.
Dit ambitieuze project biedt betaalbare woningen aan meer dan 25.000 gezinnen en omvat een breed scala aan diensten, waaronder scholen, ziekenhuizen, recreatiegebieden en commerciële voorzieningen. De stad is een voorbeeld van duurzame stedelijke ontwikkeling, met een sterke focus op energie-efficiëntie en sociaal inclusieve groei.
,,Ciudad Juan Bosch is voortgekomen uit een publiek-private samenwerking, geïnspireerd door het succesvolle Colombiaanse woonmodel Mi Casa Ya. Dit model, ontwikkeld door Luis Felipe Henao en zijn team, vormt de basis voor de stedelijke woonaanpak in verschillende landen, waaronder de Dominicaanse Republiek”, staat in de uitnodigingsbrief die FKP naar de Staten heeft gestuurd. Aangegeven wordt dat Henao en zijn team, samen met regeringspersonen van de Dominicaanse Republiek een sleutelrol hebben gespeeld in de ontwikkeling van dit project, dat als blauwdruk dient voor vele andere initiatieven.
,,Tijdens het werkbezoek, dat plaatsvindt van 28 oktober tot 2 november 2024, zullen wij met verschillende betrokken instanties spreken, waaronder de hoogste autoriteit van woningbouw in de Dominicaanse Republiek en hun partners, om inzicht te krijgen in de implementatie van dit innovatieve model. Het bezoek biedt ook een kans om te leren van de integratie van sociale, economische en milieutechnische factoren in het ontwerp en beheer van stedelijke gebieden. Wij hopen van harte dat u aanwezig kunt zijn bij deze belangrijke uitwisseling van kennis en best practices”, aldus Fundashon Kas Popular.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.