Ongeveer een jaar op tijdelijke locatie vanwege renovatie marktgebouw

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De renovatie van de Marshe Nobo, ofwel de ronde markt in Punda, is een volgende fase ingegaan.

MarsheNobo1Afgelopen vrijdag verhuisde de laatste ondernemer uit het marktgebouw naar een tijdelijke andere locatie en sinds zondag is ook de parkeerplaats rondom dit iconische bouwwerk tot nader order afgesloten, zo meldt Fundashon Marshe.
Het onderhoud en de renovatie van de Marshe Nobo dragen bij aan het doel om het gebouw te moderniseren, het veiligheidsniveau voor gebruikers en bezoekers van de markt te verhogen, en de hygiëne te verbeteren.
Uiteindelijk moet het ronde marktgebouw een nieuwe identiteit krijgen, met aantrekkelijke functies naast de marktfunctie. De verwachting van Fundashon Marshe is dat dit publiek zal trekken gedurende de hele dag en ook in de avonduren, wat de economische activiteit zou moeten stimuleren en ook zou moeten bijdragen aan een levendigere binnenstad.
Directeur Liezelot Braaf van Fundashon Marshe en marktmeester Dianne Schenk spraken onlangs de ondernemers toe tijdens een informatiesessie. Naast informatie over het renovatieplan en de status van de verhuizing, werd ook uitgelegd wat de stichting, samen met de Curaçao Tourist Board (CTB) en het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), gaat doen om de ondernemers te ondersteunen. Dit omvat een promotiecampagne om zowel de bevolking van Curaçao als toeristen aan te moedigen om de ondernemers op hun tijdelijke locatie te blijven bezoeken.
De ondernemers uit het marktgebouw zijn vanaf 15 augustus in verschillende fases verhuisd naar een nieuwe locatie. Tot ongeveer volgend jaar september zullen de Marshe-kooplieden gevestigd zijn aan de Sha Capriles Kade, Plenchi Wilson Papa Godett (Postkantoor), Wolkstraat, Prinsenstraat, Hanchi Vi Coco, De Ruyterkade en Waaigat.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.