Van onze correspondent
Oranjestad - Minister Glenbert Croes (MEP) van Arbeid, Integratie en Energie heeft dinsdag zijn ontslag ingediend. De regering maakte dit nieuws rond 13.30 uur bekend. Zijn ontslag is het gevolg van zijn aanhouding, eerder op de ochtend.

Croes,,Het is een klap voor onze regering, het nieuws is hard aangekomen”, zo laat demissionair premier Evelyn Wever-Croes (MEP) weten.
Namens de regering kwam er dinsdag aan het eind van de ochtend een verklaring naar buiten waarin de regering reageert op de aanhouding van de collega-minister.

Wever-Croes (MEP) laat weten dat Croes de beslissing om zijn ontslag in te dienen zelf heeft genomen. Hij moest dit doen, nadat hij verdachte werd in de strafzaak Portulaca. De premier laat weten dat deze afspraken binnen de huidige regering zijn gemaakt, om transparantie te garanderen en om het strafrechtelijk onderzoek niet te belemmeren. ,,Als een minister verdachte wordt, dient hij zijn ontslag per direct in. Dat is conform artikel 17 van de Integriteitswet.”

,,De regering bedankt minister Croes voor zijn inzet tijdens onze regeerperiode. Alle lopende werkzaamheden van Croes zullen door een collega-minister worden overgenomen. Wie dat zal zijn, zal later worden bekendgemaakt.”

De regering stelt dat ze integer is en verantwoordelijkheid draagt. Op die manier hoopt de regering dat de bevolking het vertrouwen houdt. De premier zegt toe dat, zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, dit bekend zal worden gemaakt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.