Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) zal vanaf augustus regelmatig enquêtes uitvoeren onder belangrijke economische sectoren op Curaçao.

cbcsd De verzamelde gegevens bieden waardevolle inzichten voor de analyses en voorspellingen van de economie van Curaçao. De enquêtes zullen vragen bevatten over de bedrijfsprestaties, de algemene economische situatie en de verwachtingen.
De eerste sectorspecifieke enquête zal worden uitgevoerd in de industriële sector op Curaçao. Bedrijven in deze sector hebben op 19 augustus via e-mail een link ontvangen naar een online enquête die wordt aangeboden in het Papiaments, Nederlands en Engels. De geschatte tijd om de enquête in te vullen is tien minuten. Deelname is anoniem en alle verzamelde informatie zal vertrouwelijk worden behandeld. Het resultaat van de enquête wordt in oktober van dit jaar in een rapport gepubliceerd.
De CBCS publiceert elk kwartaal een Economisch Bulletin waarin de economieën van Curaçao en Sint Maarten worden geanalyseerd. Deze analyse helpt bij het formuleren van monetair, fiscaal en economisch beleid en bij het beoordelen van de effectiviteit ervan. Het kan ook bedrijven ondersteunen bij financiële planning en investeringsbeslissingen. De CBCS actualiseert ook regelmatig de vooruitzichten voor de economieën van Curaçao en Sint Maarten door onder andere binnenlandse en internationale ontwikkelingen te evalueren. De enquête kan vóór 6 september 2024 worden ingevuld. Bedrijven in de industriële sector die geen e-mail hebben ontvangen kunnen de link naar de online enquête aanvragen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.