Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het bestuur van de Stichting Ride for the Roses heeft afgelopen woensdag de eerste bespreking over dit jaarlijks terugkerende evenement achter de rug. Benno van Leeuwen heeft als de nieuwe stichtingsvoorzitter deze bijeenkomst geleid, na de overdracht van het voorzitterschap door Robbin Martina.

rosesIn verband met de continuïteit blijft Martina vooralsnog deel uitmaken van het bestuur van Stichting Ride for the Roses. Hij bekleedt nu de functie van secretaris.
In die eerste werkvergadering werden de evaluatiepunten van het laatst gehouden evenement in januari dit jaar nog eens doorgenomen, waarna de eerste stappen werden gezet als voorbereiding op de volgende editie van de Ride, Walk, Swim and Sail for the Roses. Deze staat gepland op zondag 26 januari 2025. Daarbij werd ook gekeken naar invoering van nieuwe elementen om het evenement ter fondsenwerving aantrekkelijker te maken voor zowel lokalen als bezoekers/toeristen. Er zullen hierover te zijner tijd meer gegevens worden verstrekt.
In de vergadering kwam tevens de interne taakverdeling aan de orde, terwijl ook de structuur van de stichting tegen het licht werd gehouden in het kader van de verhoging van de effectiviteit.
Het primaire doel van de Stichting Ride for the Roses blijft om geld in te zamelen voor stichtingen die mensen met kanker ondersteunen en/of begeleiden, zoals het Prinses Wilhelmina Fonds. Hiernaast zijn het doorbreken van de taboe, het faciliteren van educatie en het stimuleren van communicatie over het onderwerp, ook doelstellingen van de stichting.
Dat is zo al sinds de eerste editie van de Ride for the Roses in 2004 met Orco Bank als hoofdsponsor. Samen met deze bank en andere partners is de verwachting dat het evenement in 2025 weer een groot succes zal worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.