Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zeven studenten van de University of Curaçao (UoC) hadden de primeur: als bijbaan werken ze niet in de horeca of als autowasser, maar in een werkstudentprogramma bij Defensie in het Caribisch gebied.

Defensie2Dit programma heet ‘Defensity College’ en iedere bijbaan duurt een half jaar. In die periode werken de studenten twee dagen per week bij Defensie. Op die manier doen ze ervaring op binnen het vakgebied van hun studie.
Als voorbeelden noemt Defensie dat rechtenstudenten adviezen kunnen schrijven over juridische vraagstukken en dat technische studenten zich kunnen bezighouden met materiële innovatie. Na afloop van de periode van een half jaar kan er gewisseld worden van werkplek, zodat de studenten meer ervaring kunnen opdoen.
Voorafgaand aan hun bijbaan, volgden de vijf vrouwelijke en twee mannelijke studenten een korte militaire opleiding, waarin ze militaire basisvaardigheden aangeleerd kregen door instructeurs van de Caribische militairen.
Zo leerden zij omgaan met een wapen, marcheerden zij in uniform over Marinekazerne Suffisant en gingen zij op bivak op Wacao. Ook ontwikkelden zij zich door buiten hun comfortzone te treden middels grensverleggende activiteiten. Onder stressvolle omstandigheden moesten de studenten samenwerken om hun gezamenlijke doelen te halen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.