Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) heeft de meteorologische studies aan de faculteit natuurkunde van de Universiteit van Costa Rica (UCR) geëvalueerd en goedgekeurd.

Meteo1,,De goedkeuringsprocedure zal de komende maanden plaatsvinden op het hoofdkantoor in Genève om de bevestiging van het Regionaal Trainingscentrum (RTC) Costa Rica te formaliseren. Dankzij deze prestatie zullen medewerkers van de Meteorologische Dienst in Midden-Amerika en het Caribisch gebied, en ook van Curaçao, beurzen kunnen ontvangen van de WMO om meteorologie te studeren aan de universiteit van Costa Rica”, aldus Charles Cooper (MFK), minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).
Regelmatige evaluatie van RTC’s is nodig omdat een meteorologische dienst vaak samenwerkt met verschillende universiteiten en instituten om het personeel te trainen in verschillende takken van meteorologie en klimatologie. Gezien de behoefte in de regio, moedigt de WMO landen aan om hun trainingsfaciliteiten beschikbaar te stellen als RTC, zodat personeel uit andere landen in de regio ook training kan krijgen, zo legt VVRP nader uit. ,,De WMO kan dan de nodige financiering en beurzen verstrekken aan instituten en studenten die hun studie aan deze centra willen volgen. De evaluatie in Costa Rica is uitgevoerd door Paul Bugeac, coördinator van onderwijs bij de WMO, en Albert Martis, directeur van de Meteorologische Dienst Curaçao, in zijn hoedanigheid van vertegenwoordiger van het Capacity Development Panel van de uitvoerende raad van de WMO.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.