Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De van oorsprong Jamaicaanse hotelketen Sandals Resort dat het Santa Barbarahotel in december 2020 overnam, gaat per 1 december 2021 in het gebied ook een Beach Resort bouwen.

SantaBarbaraDat heeft de demissionaire minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Steven Martina (MAN) gisteren in de Staten verteld. Hij geeft ook aan dat het Curaçaose hotel officieel ‘Sandals Curaçao at Santa Barbara’ gaat heten en dat Curaçao hier internationaal nog duidelijker mee op de kaart wordt gezet. Het Sandals Resort is volgens Martina een vijf sterren all-inclusive hotel dat alleen bestemd is voor volwassenen. Daar wordt gestart met 800 medewerkers en dat kan uitgroeien tot 1.200. ,,De tweede fase is het Beach Resort voor families. Er is genoeg ruimte op het terrein om te bouwen. Ook dit levert weer werkgelegenheid op”, aldus de bewindsman. Directeur van de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata), Maria-Helena Seferina-Rojas stelt over Sandals: ,,De transitie heeft een klein beetje vertraging opgelopen door de recente lockdown, maar nu verwachten ze dat het wel spoedig afgerond kan worden, zodat ze met renovaties kunnen starten. De verwachting is nog steeds dat Sandals Curaçao begin 2022 zijn deuren kan openen.”
Bij de overname kondigde de nieuwe eigenaar aan in het eerste jaar meer dan 40 miljoen dollar te investeren. Sandals Curaçao wordt het zestiende luxe resort van de hotelketen en Curaçao is het tiende Caribische eiland waar het hotel komt te staan. De hotelketen is volgens Roald Smeets, indertijd de directeur van het Santa Barbarahotel, in staat meer Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen naar Curaçao te brengen. Sandals Curaçao beschikt over 350 luxe kamers en suites die tien jaar na de opening als Hyatt Regency nu eerst gerenoveerd worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.