Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Als alles volgens planning verloopt, zal het cruiseschip Britannia, met een passagierscapaciteit van 4.324 personen, op 13 november aanmeren bij de Tulapier. Dit wordt dan het eerste schip dat bij de tweede megapier kan aanmeren.


BritanniaDat laat Humberto de Castro, de directeur van Curaçao Ports Authority (CPA) tegenover deze krant weten.
De constructie van de tweede megapier heeft met verschillende tegenslagen te maken gehad. Noemenswaardig hierbij zijn de beschadiging van het koraal bij de bouw, maar ook ruwe zee, zo stelt De Castro. ,,Maar om onze klanten tevreden te stellen, zullen we ervoor zorgen dat de pier het komend seizoen in ieder geval de geplande schepen kan ontvangen”, aldus de directeur van CPA.
Aan de tweede megapier, die de naam Tula heeft gekregen, zullen veel grotere schepen kunnen aanmeren. Zo kan bijvoorbeeld het grootste cruiseschip ter wereld aan de Tula aanmeren, zo geeft De Castro te kennen. Voor dit seizoen zijn echter geen schepen van deze omvang gepland, dus wordt gebruik gemaakt van de maanden december en januari om door te werken aan andere ‘dolphins’ (marinestructuren) die nodig zijn om grotere schepen daar te laten aanleggen. Naar verwachting kan de tweede megapier in februari 2018 worden opgeleverd. Toeristen zullen middels borden worden geïnformeerd van de voortgang van het project.
Andere schepen die de komende periode aan de tweede megapier zullen aanleggen, zijn onder andere Aidadiva op 14 november met een capaciteit van 2.500 toeristen, Carnival Conquest op 15 november met een capaciteit van 3.783 passagiers, Celebrity Eclipse op 21 november met een capaciteit van 3.013 toeristen en Carnival Vista op 22 november met een passagierscapaciteit van 4.683.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).