De 50e editie van de Internationale Bonaire Regatta staat in het teken van de traditionele vissersboten en hun comeback.

regattaDe Papagayo, Unico, Arantsa en Brisa gaan vandaag als eerste het water op. Gisteren nog werd de laatste hand gelegd aan hun restauratie. Rafael Blanco gaf onder het toeziend oog van restauratiecoördinator en eigenaar van de Papagayo, Andy Domacasse, de boot haar laatste likjes verf. Ook de Brisa en de Unico, die gisteren een deel van de vissers bij elkaar brachten op de kade, discussies uitlokten en goedkeurende knikjes oogsten, zijn klaar voor de strijd. Het restauratieproject, dat pas vijf weken geleden begon op het terrein van het eveneens gerestaureerde Kas di Regata toont de saamhorigheid van de Bonairiaanse gemeenschap als het erop aankomt om schijnbaar onmogelijke bergen te verzetten.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).