Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Minister-president Eugene Rhuggenaath en minister Marilyn Alcalá-Wallé van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport hebben namens de regering van Curaçao 10 oktober uitgeroepen tot de Dag van de Autonomie van Curaçao.

 

dagautonomie

,,Het is van groot belang om als natie aan onze identiteit te werken en glans te geven aan ons land, daarom heeft de regering 10 oktober uitgeroepen tot Dag van de Autonomie”, aldus Alcalá-Wallé. De regering heeft de datum 10 oktober gekozen omdat de autonome status op 10 oktober 2010 werd gerealiseerd en de Curaçaose gemeenschap zich vrijwillig heeft uitgesproken voor deze nieuwe justitiële orde waarin zij haar belangen onafhankelijk kan behartigen en, indien nodig, op basis van gelijkheid zaken van wederzijds belang binnen het Koninkrijk der Nederlanden behartigen en op basis van wederkerigheid het Koninkrijk te steunen. De regering van Curaçao committeert zich aan het waarborgen van de belangen van haar bevolking binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De regering zal streven naar hechte banden van broederschap en, indien nodig, samenwerken met de volkeren binnen het Koninkrijk. Voor de regering is het van belang om een voorbeeld te stellen op het gebied van samenwerking om gezamenlijke doelen te behalen en wil de bevolking stimuleren om dat ook te doen.Deze belangrijke punten overwegend heeft de regering besloten om de dag 10 oktober in te stellen, te versterken en te herdenken als de Dag van de Autonomie van Curaçao. Deze dag moet herdacht en gevierd worden door het volk en daarom is het een officiële vrije dag. Op deze manier wil de regering een nieuwe betekenis geven aan deze datum en ook nieuwe staatkundige relatie van Curaçao in het Koninkrijk inhoud geven.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).