Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Hoewel de aangekondigde veiling van het Plaza Hotel Curaçao & Casino in Punda een bittere nasmaak geeft, opent het wel de deur voor nieuwe mogelijkheden. plaza,,Iedere crisis is in feite een nieuwe mogelijkheid”, zo stelt de kersverse nieuwe minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (MAN), in gesprek met deze krant.
Het Antilliaans Dagblad meldde afgelopen vrijdag dat het ooit prestigieuze hotel in de binnenstad zal worden geveild. Hypotheekhouder Girobank besloot na grote schulden de stekker eruit te trekken en notaris Igor Naaldijk werd belast met de voorbereiding en uitvoering van de veiling van het Plaza Hotel. ,,Het is een pijnlijk proces, maar wanneer een investeerder niet genoeg kapitaal heeft om het bedrijf, of in dit geval het hotel, solvabel te houden, moet naar een andere oplossing worden gezocht”, aldus Martina, die tegelijkertijd aangeeft dat er goede gesprekken gaande zijn met mogelijke kopers. ,,Het gaat hier natuurlijk om privé-eigendom, maar de regering zou hierin zo veel mogelijk willen assisteren.” Al enige tijd is er sprake van gesprekken met potentiële kopers van het hotel. Deze gesprekken mondden echter steeds weer - door de miljoenenschuld die het hotel open heeft staan bij crediteuren - in niets uit.
Wanneer de veiling van het hotel plaatsvindt, is vooralsnog onduidelijk.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.