Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een Venezolaanse vrouw die aan een politiecontrole probeerde te ontkomen, heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, rond 02.55 uur, een botsing veroorzaakt die later het leven van een medepassagier heeft geëist. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.


Fataal ongeluk bij vluchtpogingDe vrouw reed op de Corrieweg richting de Snipweg toen zij van patrouillerende politieagenten het bevel kreeg om te stoppen. De vrouw volgde het bevel op en stopte, maar toen de agenten naderden, scheurde ze alsnog weg de Matanciastraat in. De politie zette gelijk de achtervolging in en bij de kruising die de Matanciastraat met de Kaya Akoerio verbindt, stak de vrouw over, knalde de tuinmuur van een huis omver en kwam op de stoep van het huis tot stilstand. Na de botsing sprong de chauffeuse uit de auto en hield zich schuil in het huis.
Een man, die al die tijd ook in de auto had gezeten, was bij het ongeluk ernstig gewond geraakt en werd met een ambulance naar de polikliniek van het Sint Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling, alwaar hij rond 10.00 uur gisterochtend aan de gevolgen van zijn verwondingen is bezweken. Het slachtoffer is geïdentificeerd als de 37-jarige in Colombia geboren Oscar Aryuelles-Castillo.
De Venezolaanse vrouw, met de initialen J.C. (23), werd in de boeien geslagen en eveneens naar de polikliniek gebracht voor medische behandeling, waarna zij aan een hulpofficier van justitie werd voorgeleid, die het voorarrest goed heeft bevonden. De verkeerspolitie verricht nader onderzoek in deze zaak.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.