Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De benoeming van de demissionaire MP-minister Sisline Girigoria van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) moet worden teruggedraaid en de bewindsvrouw moet haar werkbezoek aan Genève onderbreken en terugkeren naar Curaçao. Ook moet zij het geld dat zij voor deze reis heeft ontvangen, terugstorten in de kas van de overheid.


girigoriaDat stelt de politieke partij MAN in een schriftelijke verklaring. De partij schrijft met verbazing en stijgende verontwaardiging ervan kennis te hebben genomen dat het demissionaire kabinet-Pisas een van de bewindslieden tot hoofd heeft benoemd bij een van de agrarische units van het ministerie van GMN. ,,En meteen daarna reist de demissionaire minister businessclass naar Genève, Zwitserland, voor een werkbezoek van maar liefst 19 dagen”, aldus de verklaring.
Voor de partij is het onbegrijpelijk dat de bewindsvrouw is benoemd zonder dat er een interne sollicitatieprocedure is gehouden. De benoeming is onacceptabel en moet onmiddellijk worden teruggedraaid, aldus de partij. MAN houdt de demissionaire regering verantwoordelijk voor deze verwerpelijke daad en veroordeelt ook politiek leider Marilyn Moses van Movementu Progresivo (MP). Minister Girigoria is op voordracht van MP tot bewindsvrouw benoemd.
Alsof de benoeming al niet genoeg is, heeft de bewindsvrouw op 12 mei aan de Staten meegedeeld dat zij de volgende dag businessclass met de KLM naar Zwitserland gaat voor een reis die moeilijk valt uit te leggen, aldus de partij. De sociaaldemocratische partij schrijft dat Genève een van de duurste steden ter wereld is, en het klimaat en de topografie van het land zijn ook totaal verschillend in vergelijking met Curaçao. Het is daarom een groot mysterie wat deze minister daar kan bestuderen wat toepasbaar is voor de lokale landbouw en veeteelt, aldus MAN. Het is ook de verwachting dat de demissionaire bewindsvrouw, terwijl zij op kosten van het volk in Europa is, dan geen minister meer is omdat de formatie vergevorderd is.
In een schriftelijke verklaring bood Moses gisteravond namens MP haar excuses aan voor het gedrag van haar minister. Moses verwees zowel naar de benoeming van Girigoria bij LVV als de reis naar Genève. ,,We benadrukken dat MP de handelingen van de minister sterk afkeuren", aldus Moses in de verklaring.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.