Al het nieuws

Van onze Redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York lieten gisteren een wisselend beeld zien.

De technologiebeurs Nasdaq stond onder druk door tegenvallende kwartaalcijfers van Alphabet en Microsoft. De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handel 0,1 procent hoger op 18.003,75 punten. De brede S&P 500 stond vrijwel onveranderd op 2.091,58 punten. De Nasdaq daalde 0,8 procent tot 4.906,23 punten.
Donderdag kwam Alphabet (min 5,5 procent) nabeurs met resultaten. Daaruit bleek dat het moederbedrijf van zoekmachine Google afgelopen kwartaal wederom een flink hogere omzet heeft behaald. Toch hadden analisten op meer gerekend. Dat gold ook bij Microsoft, dat zijn winst vorig kwartaal onverwacht stevig zag dalen. Het softwarebedrijf verloor ruim 7 procent.
McDonald’s presenteerde juist beter dan verwachte cijfers. De verkopen van de fastfoodketen namen voor het derde achtereenvolgende kwartaal toe. Toch ging het aandeel licht omlaag. General Electric (GE) meldde het afgelopen kwartaal onder de streep een veel kleiner verlies te hebben geboekt dan een jaar eerder. De Amerikaanse industriegigant is bezig afscheid te nemen van zijn activiteiten op het gebied van leningen en consumentenproducten. GE moest echter 0,7 procent omlaag.
Caterpillar kwam met een winstwaarschuwing. De fabrikant van onder meer grote mijnbouwtrucks, graafmachines en bulldozers worstelt nog altijd met de malaise in de grondstoffensector en de afzwakkende economie van opkomende markten. Het aandeel daalde 0,4 procent. Chipfabrikant Advanced Micro Devices (AMD) won liefst 52,3 procent, na onverwacht goede kwartaalresultaten. Daarbij meldde het bedrijf ook een belangrijke overeenkomst te hebben gesloten in China.
Verder kwamen ook American Airlines, tissuefabrikant Kimberly-Clark, koffieketen Starbucks en het industriële concern Honeywell met publicaties. Marktonderzoeker Markit liet weten dat de groei in de Amerikaanse industrie in april is afgezwakt ten opzichte van een maand eerder.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.