Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren met flinke verliezen gesloten. Op een dag zonder al te veel richtinggevend nieuws werd daarmee de winst die woensdag werd geboekt weer overtuigend ingeleverd. De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent in de min op 17.541,96 punten. De brede S&P 500 zakte 1,2 procent naar 2.041,91 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 1,5 procent in tot 4.848,37 punten.
De graadmeters zakten voor de derde keer in vier handelssessies weg, nadat vorige week nog de hoogste punten van dit jaar werden bereikt. Volgens analisten wordt in de markt gewacht op nieuwe signalen over de economie en het tempo waarin de rente in de VS wordt opgevoerd. Daarnaast lonkt het nieuwe kwartaalcijferseizoen. Dat wordt volgende week afgetrapt en zal naar verwachting over het algemeen een beeld van dalende winsten laten zien.
Net als in Europa kregen bankaandelen in New York klappen. Goldman Sachs bungelde onderaan de Dow Jones met een verlies van ruim 3 procent. JPMorgan Chase leverde 2,5 procent in. Buiten de lijst van dertig hoofdfondsen verloren Morgan Stanley, Bank of America en Citigroup 3 tot 4 procent. Telecombedrijf Verizon werd bijna 3 procent minder waard. Het telecombedrijf is volgens ingewijden van plan een bod te doen op de internetactiviteiten van Yahoo (min 1,3 procent).
United Technologies, McDonald’s en 3M waren de enige winnaars in de Dow Jones, met plusjes die niet hoger uitkwamen dan 0,5 procent. Oliebedrijf ExxonMobil hoorde bij de grotere verliezers met een min van 1,1 procent. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging gisteren 0,8 procent omlaag naar 37,44 dollar.
Het lingerie- en verzorgingsmiddelenconcern L Brands leverde 2,2 procent in. Het bedrijf maakte bekend dat het zijn beroemde lingeriedochter Victoria’s Secret op de schop neemt. Daarbij verdwijnen naar schatting tweehonderd banen. Farmaceut Valeant won 4 procent. Het Canadese bedrijf verschafte zichzelf wat lucht nadat het met financiers een regeling wist te treffen over zijn schuldenlast van 32 miljard dollar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.