Al het nieuws

Van onze redactie
New York - Wall Street is gisteren met verlies gesloten. Een onverwacht sterke groei van de olievoorraden in de Verenigde Staten zette de koersen van energiebedrijven onder druk. Bij de hoofdfondsen was sportkledingfabrikant Nike de gebeten hond na tegenvallende kwartaalcijfers. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 17.502,59 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,6 procent en sloot op 2.036,71 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,1 procent tot 4.768,86 punten.
Nike liet dinsdag nabeurs weten dat het goede zaken verwacht te doen dankzij de Olympische Spelen het EK voetbal deze zomer. De gerapporteerde omzet over het afgelopen kwartaal viel evenwel tegen, net als de prognoses. Het aandeel bungelde met een verlies van 3,8 procent onderaan de Dow.
Oliemaatschappij Chevron was eveneens in de onderste regionen terug te vinden met een verlies van 2 procent. Voor branchegenoot ExxonMobil bleef de schade beperkt tot een min van 0,4 procent. De Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week veel sterker te zijn opgelopen dan economen hadden voorzien.
De voorraadcijfers laten volgens kenners zien dat aan het overaanbod aan ruwe olie nog lang geen einde is gekomen. Dat drukte de olieprijzen op de termijnmarkt. Amerikaanse olie werd 4 procent goedkoper op 39,81 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 3,1 procent tot 40,51 dollar per vat.
Gilead Sciences was met een verlies van 3,9 procent een opvallende daler. Het farmacieconcern heeft in de rechtszaal een gevoelige en in potentie zeer kostbare nederlaag geleden in een patentenstrijd met branchegenoot Merck, die er 0,1 procent bij kreeg. Levensmiddelenbedrijf General Mills, bekend van merken als Bugles, Cheerios en Häagen-Dazs, kwam voorbeurs met resultaten naar buiten. De hoger dan verwachte winst werd door beleggers beloond met een bescheiden winst (0,4 procent).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.