Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn gisteren stevig in het rood gesloten. Aandelen gingen over een breed front in de uitverkoop na tegenvallende berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt, maar met name internet- en andere tech-aandelen moesten het ontgelden. Vooral LinkedIn was uit de gratie door teleurstellende prognoses voor dit jaar.
De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent in de min op 16.204,83 punten. De brede S&P 500 zakte 1,9 procent tot 1.880,02 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq spande de kroon, met een verlies van 3,3 procent tot 4.363,14 punten.
Beleggers reageerden onder meer op de tegenvallende banengroei in de Verenigde Staten in januari, die voorbeurs werd gemeld. Daar stond tegenover dat de lonen van werknemers vorige maand wel verder stegen. Het banenrapport is een belangrijk ingrediënt voor het rentebesluit van de Federal Reserve, maar gaf weinig duidelijkheid over de kans op een nieuwe renteverhoging in maart.
Het aandeel LinkedIn ging in de uitverkoop, waardoor het bedrijf achter de zakelijke netwerksite liefst 44 procent van zijn beurswaarde verloor. Dit trok ook andere internetfavorieten omlaag. Facebook, Amazon en Netflix leverden 6 tot 8 procent in, terwijl Google-moeder Alphabet de schade wist te beperken tot een min van 3,6 procent.
Een zwaar verlies was er ook voor Tableau Software, dat bijna de helft van zijn waarde kwijtspeelde met tegenvallende kwartaalcijfers. Branchegenoot Symantec won daarentegen 3 procent, na de aankondiging van een forse nieuwe kapitaalinjectie.
De dertig hoofdfondsen van de Dow Jones werden aangevoerd door farmaceut Merck, die 1,6 procent won. Nike sloot de rij met een verlies van 5 procent, gevolgd door McDonald's dat 4,4 procent minder waard werd. Apple en chipfabrikant Intel zakten circa 2,5 procent.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.