Al het nieuws

Van onze redactie

New York - Een flinke daling van de olieprijzen hield de Amerikaanse aandelenbeurzen gisteren in bedwang. Beleggers verschoven hun aandacht bij gebrek aan richtinggevend nieuws naar agendapunten later in de week, waaronder een toespraak van Fed-president Janet Yellen voor het Congres .

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 18.116,84 punten. De S&P 500 daalde een fractie tot 2.109,66 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent in tot 4.960,97 punten.

Griekenland miste gisteren zijn afgesproken deadline om een overzicht van zijn hervormingen af te leveren bij de Europese Commissie. Athene liet weten dat de lijst vanochtend in Brussel zal zijn. In tegenstelling tot vrijdag, toen een verlenging van het steunprogramma werd beklonken, liet deze ontwikkeling beleggers in de VS koud.

,,De Griekse kwestie ligt nog niet achter ons, maar het is zo vaak als excuus gebruikt dat de zaak nu min of meer irrelevant is”, zei een handelaar. ,,We hebben tot nu toe een heel sterke maand februari achter de rug en de koersen lijken iets te sterk opgelopen te zijn. Velen zullen zich richten op de toespraak van Yellen om een idee te krijgen van de stappen die de Fed in gedachten heeft”.

Energiebedrijven behoorden tot de sterkste dalers nadat de prijs van een vat Amerikaanse olie met 3 procent daalde tot 49,30 dollar. De Britse zakenkrant <I>Financial Times<I> meldde dat Opec mogelijk een noodvergadering belegt om het lage prijsniveau te bespreken. Een hoge functionaris binnen het oliekartel stelde echter dat een dergelijke bijeenkomst niet op de rol staat. Olieconcerns als ExxonMobil en Chevron leverden tot 1 procent in.

Apple steeg 2,7 procent na de bekendmaking van plannen om datacenters te bouwen in Ierland en Denemarken. Het technologiebedrijf heeft een beurswaarde van meer dan 765 miljard dollar. Dat is ruim twee keer zo groot als enig ander beursgenoteerd bedrijf in de Verenigde Staten.

Het aandeel Salix Pharmaceuticals stond 1,3 procent lager op het nieuws dat de Canadese farmaceut Valeant het bedrijf overneemt voor 14,5 miljard dollar in contanten. De in New York genoteerde aandelen Valeant stonden 14,7 procent hoger.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.