Al het nieuws

Amsterdam - Door het akkoord tussen Griekenland en de andere eurolanden lijkt het voor beleggers deze week 'business as usual' te worden. In Amsterdam opent weer een flink aantal bedrijven de boeken over het afgelopen jaar, waaronder een aantal hoofdfondsen.

De ministers van Financiën van de eurozone bereikten vrijdagavond in Brussel een akkoord over de verlenging van de noodsteun aan Griekenland met vier maanden. De extra tijd die Griekenland is gegund, kan Athene gebruiken om met de eurolanden afspraken te maken over eventuele verdere steun, waarmee de Griekse kou voorlopig uit de lucht lijkt.

Maandag bijt PostNL het spits af. Marktkenners voorzien een goed vierde kwartaal, maar richten zich vooral op prognoses voor het huidige jaar en verder. Dinsdag volgt Delta Lloyd, gevolgd door Ahold en Reed Elsevier op donderdag. Een dag later opent bodemonderzoeker Fugro de boeken.

Andere bedrijven buiten deze AEX-fondsen die cijfers presenteren zijn Docdata en Grontmij. Donderdag belooft een drukke dag te worden, wanneer Aalberts, Corbion en Heijmans volgen. Beleggers zullen dan met een schuin oog Rabobank in de gaten houden, dat ook jaarcijfers brengt.

Op macro-economisch vlak zal het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) data over het producentenvertrouwen (maandag) en de producentenprijzen (vrijdag) publiek maken. De bouwwereld kijkt uit naar vrijdag, met de kwartaalmonitor voor de bouw op de rol. Internationaal zijn er onder meer cijfers over de inflatie in de Verenigde Staten en Europa.

De Europese beurzen lieten vrijdag nog een wisselend beeld zien. Er werd een afwachtende houding aangenomen vanwege de uiteindelijk goed verlopen gesprekken over de Griekse schuldenkwestie in Brussel. De AEX-index in Amsterdam eindigde vrijwel onveranderd op 469,85 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 704,33 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen stonden 0,4 procent hoger. Parijs verloor 0,1 procent en de beurs in Athene noteerde 0,3 procent in de min.

Wall Street kon wel reageren op het akkoord, en deed dat dan ook positief. De Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 bereikten nieuwe records.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.