Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De uitdagingen die Curaçao als internationaal financieel centrum ervaart, zullen worden besproken tijdens de internationale Step Curaçao Conferentie.

Tijdens deze bijeenkomst zal ook een panel worden geïntroduceerd dat de mogelijkheden voor Curaçao als midshore jurisdictie bediscussieert.
Bij de conferentie is ook een aantal bekende Curaçaoënaars aanwezig. Zo is onder meer ceo van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) Emsley Tromp aanwezig. Hij zal spreken over transparantie en regulering, hoe de druk daarop wordt opgevoerd en hoe samenwerking op dit gebied nieuwe partijen naar Curaçao kan trekken.
Senior manager bij PricewaterhouseCoopers (PwC) Daniel Dominguez bespreekt de conclusies van de Family Business Survey van PwC, die inzicht biedt in wat ‘high-net-worth (HNW) individuen en families belangrijk vinden in hun keuze voor een internationaal financieel centrum. Toine Kipping, ceo van Amicorp, sluit de eerste dag van de conferentie af met een beschouwing over de balans tussen vertrouwelijkheid en transparantie.
Op 13 maart komen in een sessie over handelsoplossingen drie lokale sprekers aan bod: Luis Santine spreekt als voorzitter van Cinex, Herman Behr, ceo HBM Group, spreekt over de Curaçaose e-zone en Ian Haet, ceo Startup Stock Exchange, behandelt de mogelijkheden die de DCSX biedt voor de uitgifte van eigen en vreemd vermogen. Tevens komt Steffen Hagen, advocaat bij VanEps Kunneman VanDoorne, aan het woord, die uiteen zal zetten hoe bilaterale investeringsverdragen kunnen bijdragen aan het structureren van buitenlandse investeringen.
Ten slotte treedt Cifa-voorzitter Anuschka Cova, op de eerste conferentiedag op als dagvoorzitter, leidt Gordon Casey, ceo Front Shore, een paneldiscussie over transparantie en vertrouwelijkheid met betrekking tot belastingen en introduceert Ron Gomes Casseres, voormalig bestuurder van MCB Bank, de internationale hoofdspreker Niall Ferguson.
De eerste Step Curaçao Conferentie vindt plaats op 12 en 13 maart in het Santa Barbara Resort. Inschrijven kan via de website van de organisatie.


www.stepcuracaoconference.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.