Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten gisteren weinig beweging zien. Beleggers op Wall Street reageerden nauwelijks op de Duitse afwijzing van een Grieks verzoek om het lopende steunpakket met zes maanden te verlengen. Ook de positievere vooruitzichten voor de Amerikaanse economie konden beleggers maar mondjesmaat bekoren.

 

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 17.985,77 punten. De brede S&P 500 sloot 0,1 procent lager op 2.097,45 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent naar 4.924,70 punten.

De oliesector kon weer rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. De prijs voor een vat Amerikaanse olie ging gisteren 1,8 procent onderuit tot 51,20 dollar per vat. Brentolie zakte 0,9 procent tot 59,98 dollar per vat. Onder meer oliereuzen ExxonMobil (min 1,7 procent) en Chevron (min 1,9 procent) leverden daardoor aan beurswaarde in.

Luchtvaartmaatschappijen als Delta Air Lines (plus 1,4 procent), American Airlines (plus 1 procent) en JetBlue Airways (plus 1,1 procent) wisten juist te profiteren van de lagere olieprijs.

Het aandeel Wal-Mart noteerde een verlies van 3,2 procent. De grootste detailhandelaar ter wereld wist in het laatste kwartaal van vorig jaar te profiteren van de verbeterde omstandigheden in de Verenigde Staten. Maar het concern werd wel voorzichtiger over zijn omzetontwikkeling voor het nieuwe jaar

T-Mobile US won 2,7 procent. Het bedrijf presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan was voorzien.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).