Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De overheid heeft geld om te investeren in infrastructurele projecten, maar er zijn te weinig aannemers om de projecten te kunnen uitvoeren. Aruba beschikt niet over voldoende bedrijven die kunnen asfalteren.

ARUtekortDit thema is aangekaart tijdens een gesprek tussen minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) en een delegatie van Dienst Openbare Werken (DOW).
Aruba is economisch en financieel stabieler geworden na de pandemie en heeft weer geld om projecten uit te voeren. Directeur Marlon Croes van DOW zei dat dit uitdagingen geeft voor DOW, omdat ze projecten wel oppakken maar geen aannemers heeft. ,,We willen hier een oplossing voor vinden, dat was de aanleiding voor het gesprek met DOW”, aldus Wever-Croes.
DOW heeft de premier ook laten weten dat de situatie met het verwerken van afval op het eiland behoorlijk is veranderd sinds de dump van Parkietenbos is gesloten. Het gebied tussen Sero Teishi, de luchthaven en de Green Corridor wordt elke dag schoongemaakt, maar ‘s middags ligt er weer afval.
Dat geldt ook voor de stranden. Er zijn afvalbakken geplaatst, maar deze zijn te klein voor de hoeveelheid afval die strandgasten weggooien. Mensen die de hele dag op het strand zijn of een feestje vieren, zetten hun grote afvalzakken naast de volle vuilnisbakken als ze weg gaan. Dit is niet de bedoeling. De premier doet daarom een beroep op de bevolking om na een dag strand afval thuis weg te gooien.
Een oplossing om deze problemen aan te pakken, is om DOW meer personeel en materialen te geven. Dan is de dienst in staat om het eiland schoon te houden en meer afval op te halen. Het gaat om een extra kostenpost van 1 miljoen florin. De premier heeft hierover ook gesproken met collega-minister Ursell Arends (Raiz) van Natuur. Het is zijn ministerie dat het afvalbeleid voert en niet het ministerie van Infrastructuur, dat onder de premier valt. De premier heeft tegen Arends gezegd dat de bevolking zich meer bewust moet worden van de manier waarop afval kan worden weggegooid. Wie afval op straat gooit, moet een boete krijgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.