Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) zijn tussen mei en juli 27 personen opgenomen met coronaverschijnselen. Onder hen zijn drie personen die ouder zijn dan 75 jaar. Van alle covid-testen die worden gedaan, is 1 op de 3 positief.

F17 Corona 1Directie Volksgezondheid (DVG) heeft deze cijfers bekendgemaakt. De overheid monitort de situatie al sinds de pandemie en houdt in de gaten of de situatie onder controle blijft. Covid wordt inmiddels beschouwd als een normaal virus van de luchtwegen dat zeer besmettelijk is. Dat betekent dat, zodra het aantal gevallen van corona duidelijk toeneemt in de samenleving, huisartsen, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en andere zorginstanties aan de bel trekken.

DVG ziet dat het aantal opnames in het ziekenhuis in de afgelopen vijf weken aan het toenemen is. Om die reden waarschuwt de overheid de bevolking zodat mensen zelf voorzorgsmaatregelen kunnen nemen. Burgers boven de 60 jaar, kinderen onder de 2 jaar, zwangere vrouwen en patiënten die aan een chronische ziekte lijden, worden beschouwd als een risicogroep. Zij krijgen nu het advies om contact te vermijden met mensen die ziek zijn en om niet naar plekken te gaan waar veel mensen zijn. Het advies is ook om de handen regelmatig te wassen. Kom met een niet-gewassen hand niet in de ogen, neus en mond.

Covid heeft de volgende symptomen: keelpijn, koorts, verkoudheid, loopneus, hoesten en een lichaam dat gebroken aan voelt of veel spierpijn heeft.

F17 Corona 2Wie deze symptomen heeft, wordt aangeraden om contact op te nemen met de huisarts, zodat eventueel een test kan worden gedaan. De patiënt blijft bij voorkeur binnen en vermijdt contact met anderen. Wacht niet te lang met het inroepen van medische hulp via het ziekenhuis. Hoe eerder de ziekte wordt bestreden, des te kleiner is de kans op complicaties en ziekenhuisopname.
Meer informatie is te vinden op de website www.dvg.aw. Bellen kan ook, naar 522-4200.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.