Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Philipsburg - De droogte op de Bovenwindse Eilanden houdt onverminderd aan.

September 2015 was de droogste septembermaand sinds 1986, schrijft The Daily Herald. Het was op Sint Maarten de tiende achtereenvolgende maand met minder dan gemiddelde neerslag. In 2015 is met 253,3 millimeter tot nu maar een derde (34 procent) aan regen gevallen van de normale hoeveelheid neerslag. Dat maakte de Meteorologische Dienst van Sint Maarten bekend.
In september viel er 26,4 millimeter regen. Als een normale hoeveelheid geldt een neerslag tussen 94,9 en 132,7 millimeter. Er waren vorige maand maar vier dagen op Sint Maarten met regen, waarvan één dag met zware regenval. Tussen 20 en 30 september bleef het helemaal droog. Die laatste dag van de maand was ook de warmste met een etmaalgemiddelde van 29,7 graden.
Zeker tot eind 2015 geldt nog een waarschuwing voor de droogte voor alle Bovenwindse Eilanden. Voor de laatste drie maanden van het jaar worden nog steeds lager dan gemiddelde neerslagcijfers verwacht. Als normaal geldt voor Sint Maarten in het laatste kwartaal een hoeveelheid van tussen 307,2 en 499,3 millimeter regen.