Van onze correspondent
Den Haag - Staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties heeft via Facebook een korte verklaring uitgegeven over Sint Eustatius. Precies een jaar na de overname van het bestuur ziet hij dat ‘de weg naar verandering en verbetering is ingezet’.

BESHet besluit van het kabinet om op voorstel van Knops het Bestuurscollege en de Eilandsraad opzij te zetten, was geen gemakkelijke, zegt Knops. ,,Maar wel een noodzakelijke gezien de toen heersende taakverwaarlozing van het lokale bestuur.” Het ‘mooie eiland Statia en zijn trotse inwoners’ moesten worden ondersteund, vindt hij nog steeds.
In zijn verklaring noemt de staatssecretaris alleen maar positieve ontwikkelingen. ,,Onder regeringscommissaris Mike Franco, zijn plaatsvervanger Mervyn Stegers en hun team wordt er hard gewerkt om het bestuur van het eiland op orde te brengen.” Ook de ambtelijke organisatie en de dienstverlening worden beter en de fysieke omgeving wordt aangepakt. Onder dat laatste vallen de wegen, de klif, het vliegveld en de zeehaven.
,,Het afgelopen jaar heb ik Sint Eustatius meermaals bezocht, ook met collega-bewindslieden, en zo heb ik de vooruitgang met eigen ogen kunnen zien. Het doet mij goed te zien dat veel lokale mensen aan het werk zijn bij de verschillende projecten. En nee, we zijn er nog niet.” Veel zal ‘de komende jaren’ nog in uitvoering zijn, aldus Knops, ‘en dit doen wij zij aan zij met de mensen op Statia’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).