Van onze redactie
Buenos Aires - De voormalige Argentijnse president Carlos Menem is dinsdag wegens illegale betalingen veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar. Zijn toenmalige ministers van Economie en Justitie kregen van de rechtbank in Buenos Aires in hetzelfde proces beiden 3,5 jaar gevangenisstraf.
De president spekte in de jaren van zijn regering (1989-1999) het salaris van de twee bewindslieden met geld uit de begroting van de geheime dienst. De advocaat van de voormalige president kondigde meteen aan dat zijn cliënt in hoger beroep gaat. De inmiddels 85-jarige Menem is momenteel lid van de Argentijnse senaat en als zodanig onschendbaar tot 2017.
Menem werd in 2011 wegens wapensmokkel al veroordeeld tot zeven jaar cel, een zaak die eveneens vervolg krijgt in hoger beroep. Afgelopen zomer begon nog een rechtszaak waarin de ex-president ervan wordt beschuldigd het onderzoek naar een bomaanslag in 1994 in de hoofdstad Buenos Aires te hebben tegengewerkt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.