Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao en Suriname gaan de commerciële en culturele banden met elkaar versterken. Daarvoor is afgelopen week een akkoord ondertekend door de interim-minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Charles Cooper (MFK) en de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname Albert Ramdin.

SURhandelHet gaat om een akkoord om onderhandelingen te starten over een ‘Partial Scope Trade Agreement’. Ook de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi was aanwezig, evenals premier Gilmar Pisas (MFK).
,,Het akkoord is een belangrijke stap om handel en investeringen tussen beide landen te intensiveren en de handelsbelemmeringen te verminderen, de bilaterale handel te stimuleren en investeringen in verschillende sectoren te vergemakkelijken”, zo wordt nader uitgelegd. Gedacht wordt aan de volgende sectoren: voedselzekerheid, financiële dienstverlening, juridische dienstverlening, informatie- en communicatietechnologie (ICT), logistiek, toerisme, visserij, industrie en technische en technologische ontwikkeling.
Ramdin lichtte toe dat het akkoord het resultaat is van een langdurig traject waarin beide landen intensief hebben samengewerkt en veel gesprekken hebben gevoerd. ,,Het symboliseert een nieuw hoofdstuk in de historische en broederlijke relatie tussen de landen, maar vooral in hun commerciële samenwerking”, aldus Ramdin.

  • SER helpt Suriname...
  • Hoog bezoek bij Surinaamse diaspora...

Wilt u deze artikelen ook lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.