Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Ricardo Palma University in Peru zal op 10 oktober een eredoctoraat toekennen aan de Curaçaose oncoloog Herbert Michael (Bob) Pinedo (81), professor-emeritus aan het VU Medisch Centrum, Amsterdam en erelid van het bestuur van het Caribbean Prevention Center.

F02 Eredoctoraat Bob Pinedo JNPinedo is voormalig hoofd van het farmacologisch laboratorium van het Nederlands Kanker Instituut en grondlegger en gewezen directeur VUmc Cancer Centre Amsterdam. Hij is medeoprichter van de wetenschappelijke tijdschriften ‘Annals of Oncology’ en van ‘The Oncologist’. Hij was president van de Federation of European Cancer Societies en van de European Society of Medical Oncology, en ontving diverse prijzen en onderscheidingen zoals de Spinozapremie in 1997.
Naast de toekenning van het eredoctoraat Doctor Honoris Causa, zal op de universiteit in Lima de internationale conferentie ‘Kanker en openbare gezondheid 2024: uitdagingen en problemen’ worden gehouden, waarop Pinedo eveneens gastspreker zal zijn. De conferentie is bedoeld voor algemene artsen en specialisten, professionals die betrokken zijn bij de gezondheidswetenschappen, artsen in opleiding en studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen, en organisaties van kankerpatiënten. De conferentie beoogt onder meer de situatie van kanker als een prioritair probleem van de openbare gezondheid te evalueren, de omvang van kanker in Peru en Latijns-Amerika, de epidemiologie, trends en uitdagingen te begrijpen, en de economische impact van kanker te evalueren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.