Van een onzer verslaggevers
Willemstad - PAR-Statenlid Ana-Maria Pauletta plaatst kritische kanttekeningen bij de uitnodiging van de Fundashon Kas Popular (FKP) aan het parlement om een woningbouwproject in de Dominicaanse Republiek te bezoeken.

FKP Ze vraagt zich af of de FKP - dat al elf jaar geen jaarrekening heeft ingediend - nu is verworden tot een reisbureau.
Pauletta benadrukt dat het onderwerp huisvesting op Curaçao serieus moet worden genomen. Recentelijk heeft het parlement al een FKP-reis gemaakt om het project ‘Mi Casa Aya’ in Colombia te bekijken, en nu wordt er weer een bezoek gepland aan de Dominicaanse Republiek.
,,Ik wil u eraan herinneren dat de Fundashon Kas Popular de afgelopen elf jaar geen enkele jaarrekening heeft ingediend, noch bij de overheid, noch bij het parlement. Er zijn hardnekkige geruchten en duidelijke bewijzen van een groot gebrek aan onderhoud aan de woningen die de FKP namens de overheid beheert. Ondertussen wonen gezinnen dagelijks in onmenselijke huisvestingssituaties. Het is pijnlijk om vast te stellen dat de FKP nu een reisbureau is geworden dat werkbezoeken voor het parlement organiseert”, schrijft Pauletta aan de Statenvoorzitter.
Het Statenlid heeft bij haar brief enkele foto’s toegevoegd van de staat van de woningen die de FKP namens de overheid zou moeten onderhouden. Ze verzoekt de FKP om, als ze werkelijk extra geld hebben in hun budget, eerst deze woningen te repareren voordat ze het parlement uitnodigen voor reizen om woningen te bekijken. ,,Het parlement zou kunnen bijdragen met fondsen om deze huizen te herstellen, zodat gezinnen kunnen slapen in woningen waar het dak niet lekt, de muren stabiel zijn, de fundering niet zakt en ongedierte niet de ramen en deuren heeft aangevreten. Wanneer heeft de FKP het parlement uitgenodigd om de woningen te bekijken die zij van het land heeft gekregen om te beheren? Hoe kunnen wij als parlement dit soort gedrag van de FKP accepteren, of van welke andere stichting dan ook, die geen transparantie biedt over het geld van het volk, het eigendom van het volk niet onderhoudt en voortdurend betrokken is bij nieuwe schandalen met ondoorzichtige figuren?”
Pauletta waarschuwt dat het accepteren van de uitnodiging hetzelfde is als het accepteren van het niet-transparante gedrag van de FKP, en het gebruiken van publiek geld voor plezier, in plaats van om het werk te doen. ,,Een totale schande. Zodra de FKP transparantie kan geven over de woningen op Curaçao, kan ze het parlement uitnodigen om woningen in het buitenland te bekijken”, aldus Pauletta.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.