Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De fracties van MAN en PIN hebben de Staten om een spoedige openbare vergadering gevraagd over de Huisartsenpost (HAP) omdat er al geruime tijd dringende klachten binnen de gemeenschap zijn over onder andere de behandeling die men ontvangt.

spoedhap Gevraagd wordt dat de minister van Gezondheid komt debatteren over oplossingen zodat de HAP functioneert zoals het hoort.
De fracties geven aan dat de bedoeling van een HAP is dat er continu een huisarts beschikbaar is voor het volk. ,,Echter, er zijn sterke aanwijzingen dat in plaats van hulp, de inwoners van Curaçao in een afgrond van verwaarlozing worden gestuurd, en het lijkt erop dat er onnodige sterfgevallen zijn geweest. Deze week nog, opnieuw, horen we voor de zoveelste keer over verschillende gevallen waarin burgers met klem beweren dat door de wijze van zorgverlening aan hun naasten op de HAP, dit de dood tot gevolg heeft gehad. Het is van groot belang om snel duidelijkheid te krijgen over wat er precies gebeurt bij de HAP en om de nodige maatregelen te treffen om de garantie van goede zorg bij de HAP te waarborgen”, staat in een persbericht.
De fracties willen onder meer weten of er voldoende gekwalificeerd personeel is, noodzakelijke medische apparatuur aanwezig is, alle medische protocollen aanwezig zijn en worden nageleefd, en of het waar is dat ernstig zieke mensen eerst een lawine aan administratieve vragen moeten beantwoorden voordat ze worden geholpen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.