In 2014 naar schatting 200 miljoen gulden verkocht aan illegale nummerverkoop.
Tijdens een controle bij verschillende vestigingen, zijn de politie, werknemers van BAB en van het ministerie van Economische Ontwikkeling op een aantal verkopers gestuit die illegale nummers verkochten en hiervoor gebruikmaakten van namaakbonboekjes van Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK). Dat heeft minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.
Volgens de Economieminister zijn er deze week achttien verschillende locaties bezocht. Hiervan zijn er twee gesloten nadat illegale nummerverkoop was geconstateerd. ,,Wat ons echter verraste was het feit dat we nummerverkopers tegenkwamen die namaakbonboekjes in hun bezit hadden met daarop het logo van FWNK”, aldus Palm in gesprek met deze krant. ,,Dit is de eerste keer dat we dit meemaken.”
Na gesprek met deze verkopers bleken de boeken afkomstig te zijn van een bekende loterijhouder op het eiland. Wie deze loterijhouder is, wilde Palm gisteren nog niet bekendmaken. ,,Daarvoor moeten we eerst het onderzoek afwachten”, zo liet hij weten. ,,Het is op dit moment nog het woord van de verkoper tegen dat van de loterijhouder.” Het gaat echter niet slechts om één nummerverkoper die de namaakbonboekjes in zijn bezit had. ,,We zijn zes personen tegengekomen die illegale nummers verkochten. Van deze groep hadden maar liefst vier personen de namaakboekjes in hun bezit. Ze verkochten allemaal voor één en dezelfde loterijhouder”, aldus Palm. Hoeveel loten er inmiddels zijn verkocht met de namaakbonnen is vooralsnog onduidelijk, ook dat zal het onderzoek duidelijk moeten maken. Wel meldt Palm dat de loterijhouder dus nummers verkoopt met de nepbonnen van FWNK, hiervoor ook omzetbelasting int en dit in eigen zak stopt.
Volgens Palm is het ‘safe’ te zeggen dat de Curaçaose gemeenschap per dag gemiddeld ongeveer 1 miljoen gulden aan de loterij besteedt. Illegale nummerverkoop is nog altijd het grootste probleem waar Fundashon Wega di Number Kòrsou mee te kampen heeft. Eerder liet Palm dit al weten, maar herhaalt dit nu in gesprek met deze krant. ,,In 2014 is er aan illegale nummerverkoop naar schatting voor maar liefst 200 miljoen gulden verkocht. Dit staat in groot contrast met de legale nummerverkoop die amper de 50 miljoen haalde”, zo vertelt de minister van Economie. ,,Hoe kan de legale nummerverkoop hiermee concurreren? Dat is een oneerlijke strijd. De illegale nummerverkoop is een enorme industrie op het eiland.”
Concluderend stelt Palm dat de controles op illegale nummerverkoop op het eiland door blijven gaan en dat er in het vervolg strengere stappen zullen worden ondernomen. ,,Tot nu toe hebben we de vestigingen laten sluiten voor bepaalde tijd, maar op een gegeven moment gaan we over op het intrekken van de vergunningen. Het moet nu genoeg zijn.”

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

No Tags found.