Van onze correspondent
Oranjestad - De Regeling voor Muziekhubs van het Nederlandse Fonds Podiumkunsten krijgt een pilot op Aruba. Acht muziektalenten gaan onder begeleiding van lokale producers eigen nummers maken.

aruhubsHet Centro pa Desaroyo Aruba (Cede Aruba) heeft dit bekendgemaakt. Cede Aruba zit achter de pilot, samen met partner Unoca (Union di Organisacionnan Cultural Arubano). Ze werken samen met het Fonds Podiumkunsten en met de Arubaanse producer Michael Lampe. De Regeling voor Muziekhubs bestaat al in Nederland en gaat nu ook vorm krijgen op Aruba. De samenwerking heeft als doel om talentvolle Arubaanse muzikanten te ondersteunen zodat zij zich in hun carrière verder kunnen ontwikkelen en internationaal kunnen doorbreken.
De Muziekhubs-regeling steunt in Nederland talenten die zich in pop, hiphop en dance verder willen ontwikkelen. Zo worden optredens gefaciliteerd en krijgen talenten artistieke of zakelijke begeleiding.
Op Aruba begint de pilot met een kleine groep van acht lokale producers. Zij gaan talenten zoeken en met hen samenwerken. Elke producer zal zijn eigen talent begeleiden en zorgen voor een begroting. Het geld is nodig voor de branding, muziek produceren, een videoclip maken en promoten. Elk talent krijgt de kans om vier producties te maken.
Cede Aruba en Unoca kiezen voor de samenwerking met Michael Lampe. Hij heeft veel ervaring in muziekproductie en in het uitbrengen van muziek. Hij heeft contacten met internationale netwerken zoals Sony Music en Warner. De acht producers worden geselecteerd door Cede Aruba en Unoca. Lampe gaat de acht producers begeleiden, die op hun beurt talenten gaan zoeken.
De bedoeling is dat het project in oktober gaat beginnen. Aan het eind van het project zal een evenement worden georganiseerd om het muziekresultaat van alle talenten te presenteren.
Cede Aruba is het Fonds voor Podiumkunsten dankbaar voor het vertrouwen in Aruba.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.