Van onze correspondent
Oranjestad - ,,De aanhouding en vrijheidsontneming van voormalig minister Glenbert Croes zijn rechtmatig, de verdenking tegen hem van ambtelijke omkoping is ernstig.”

arucroesDe rechter-commissaris heeft besloten dat Croes in voorlopige hechtenis moet blijven, maar hem wel onder voorwaarden in vrijheid gesteld.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit gisterochtend bekendgemaakt. Croes was tot deze week minister van Arbeid, Energie en Integratie. Hij werd op 8 oktober tijdens een inval in zijn woning aangehouden, op verdenking van omkoping met uitgegeven verblijfsvergunningen en werkvergunningen tussen 2020 tot en met heden. Het OM heeft het onderzoek de naam ‘Portulaca’ gegeven.
Kort na zijn aanhouding is Croes onwel geworden en opgenomen in het ziekenhuis, dat meldde 24ora.com. Er stond bewaking om te voorkomen dat de verdachte contact had met de buitenwereld.
Gisteren oordeelde de rechter-commissaris dat de aanhouding van Croes rechtmatig is. Het OM laat weten dat de rechter-commissaris de voorlopige hechtenis van de verdachte heeft bevolen. De voorlopige hechtenis is aansluitend geschorst. Dit betekent dat verdachte voorlopig in vrijheid is gesteld, maar dat hij zich moet houden aan enkele voorwaarden die de rechter aan hem heeft opgelegd. Een van de voorwaarden is dat verdachte gehoor dient te geven aan oproepen van politie en justitie. Het strafrechtelijk onderzoek gaat onverminderd door.
Het OM wil in het belang van het onderzoek op dit moment geen verdere details geven over de zaak.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.